Ne mogu te uvjeravati o ljekovitosti dubokog kontakta sa Zemljom i silom Života, jer moja priča je moja i ne mora biti i tvoja.
Ne mogu ti dočarati kakav je okus hrane koju sam uzgojiš.
Ali mogu nešto drugo.
Mogu te potaknuti da probaš.
Da nekad, kad čuješ zov iznutra, uzmeš šaku sjemena pa njime nahraniš Zemlju. I gledaš kako se pred tobom rađa cijeli novi svemir.

Image thumbnail

Suradnja

PETI ELEMENT

Kaže se da je ovaj svijet satkan od četiri elementa ili sile koje djeluju na sve što postoji: vatra, voda, zemlja i zrak. No postoji i taj neki peti element, koji se ovisno o kulturi i učenju naziva drugačije.

Po učenju iz permakulture peti element je – zajednica.

Onaj aspekt života u kojem smo svjesni da nismo izolirani otok, sami za sebe, prepušteni sami sebi, već dio šire priče. Da sve što činimo, djeluje na sve oko nas, i da ono što nas okružuje ima utjecaja na nas. Njegovati peti element, zajednicu, znači dati dio svog doprinosa nečem većem od nas samih, prebivati u prostoru suradnje, dijeljenja, rasta i uzajamnog nadograđivanja.

Mala Njiva želi njegovati svoj peti element.

Volimo surađivati s pojedincima, tvrtkama, brendovima i ekipom s kojom dijelimo zajedničke

VRIJEDNOSTI.

MOGUĆNOSTI SURADNJE

EDUKATIVNO

Nosite vrijedna znanja iz područja vrtlarstva, permakulture, biodinamike, samoniklog bilja, biljne medicine, travarstva i sličnih tema i vjerujete da su nam upravo ti alati i znanja potrebni u vremenima koja dolaze? Rado ćemo vas ugostiti i pomoći organizirati vašu radionicu na Maloj Njivi ili promovirati vaš događaj u krugu naših pratitelja.

ZA BRANDOVE

Imate već gotov ili razvijate inovativni proizvod ili alat namijenjen hobi vrtlarima entuzijastima i malim proizvođačima? Rado ćemo isprobati vaše alate, korisne i proizvode za uštedu energije i vremena u vrtu kao i neškodljive i zdrave proizvode za zaštitu biljaka! I ako nas osvoje, bit ćemo vaš dobri duh i dijeliti entuzijazam u svojim vrtlarskim krugovima!

VOLONTIRAJ

Želiš saditi vrt, a nemaš prostora ni vremena da se na to obvežeš? Fali ti kontakt sa zemljom, a nemaš svoju? Dođi! Volimo se družiti. Uvijek nam je dobrodošao par prijateljskih ruku koji će uskočiti u sezonskim poslovima, a za uzvrat nudimo cijeli naš know how, živo iskustvo rada sa i na zemlji, vrijeme u divljini i naravno, plodove Njive!

IZNENADI NAS

Ako želite razgovarati o drugim mogućnostima suradnje s nama i/ili imate ideju koja već nije ovdje navedena, slobodno nas kontaktirajte. Uvijek se radujemo novim/starim partnerstvima i mogućnostima. Volimo raditi s ljudima i brendovima s kojima dijelimo iste vrijednosti i strast za uzgojem hrane i jednostavnim životom.